keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Naisten vartalotyypit


X pyöreä tai hoikka
Tiimalasin vyötärönympärys on vähintaan 25cm kapeampi lantiota.
Hoikkalla tiimalasilla on selvästi erottuvat vyötärö ja povi, sekä kaunislinjaiset lanteet ja takapuoli. Pyöreällä tiimalasilla on täyteläinen povi, kapea vyötärö ja pyöreät lanteet ja takamus.
 
A kulmikas tai pehmeä
Kulmikas A on hartialinjaltaan huomattavasti kapeampi kuin lantiolta. Hartiat ovat kapeat ja suorat, ei kuitenkaan luisut. Sivusta katsottuna vatsa ja takamus ovat litteät, eikä selässä ole notkoa. Lantio on reisiin saakka litteä ja suora, levein kohta on reisissä. Pehmeä A on kaarevampi versio päärynävartalosta. Hartialinja on kapea ja luisu, käsivarsissa on pyöreyttä. Lantio on huomattavasti hartioita leveämpi. Sivusta katsottuna vartalossa on kaarevuutta edessä ja takana. Takapuoli on pyöreä, selässä on notkoa ja lantio lähtee kaartumaan heti vyötärön alapuolelta huomattavasti. Vatsa on pyöreä, mutta vyötärö kapea.
 
O pyöreä
Pyöreällä vartalotyyppi on rintava ja vatsakas. Takamus on litteähkö, selkä kaareva, pyöreä hartialinja ja täyteläisyyttä vyötärön tienoilla. Sääret ovat monesti hyvin hoikat.
 

H suora tai pehmeä
Suoralla on vyötärönympärys korkeintaan 15cm kapeampi lantiota.
Suoralla vartalotyypillä on edestä katsottuna hartiat ja lantio ovat lähes samassa linjassa. Vyötäröä ja takamusta ei juurikaan ole, vaan vartalo kulkee edestä ja sivulta hyvin suorana, selässä ei ole notkoa. Myös rintakehä on suora. Vartalotyyppi on kulmikas. Pehmeälla suoralla vyötärönympärys 18cm tai enemmän kapeampi lantiota. Pehmeä suora on yksi yleisimpiä vartalotyyppejä. Vartalo on sopusuhtainen, hartiat ja lantiot ovat lähes samassa linjassa ja vyötärö erottuu selvästi.

I hoikka ja suora
 Hoikalla vartalotyypillä on kapeat hartiat ja hoikat raajat. Povi on pieni tai litteä rintakehä ja vyötärö huomaamaton. Lantio on kapea ja takamus litteä.

V/Y kärkikolmio
Kärkikolmio vartalotyypillä on suora ja kulmikas hartialinja, eikä vyötärö ole kovinkaan paljoa lantiota kapeampi. Lantio ja takamus ovat litteät ja suorat. Jalat saattavat olla hoikat, joten alaosa vaikuttaa pienemmältä kuin yläosa.
 

Täällä on yksi laskuri, jolla voi laskea oman vartalotyypin!

Ei kommentteja: